2013. február 18., hétfő

Még mindig az olvasásról...

"Egy gyermek egyedül a könyvével valahol bent a lélek titkos szobáiban saját képeket alkot, amelyek minden mást felülmúlnak. Ezekre a képekre az embereknek szüksége van. Azon a napon, amikor a gyerekek fantáziája többé már nem tudja megalkotni őket, azon a napon az emberiség szegény lesz. Minden nagy dolog, ami a világban történt, először egy ember fantáziájában történt, és hogy a holnap világa hogyan fog kinézni, nagyrészt annak a képzelőerőnek a mértékétől függ, amit azok birtokolnak, akik éppen most tanulnak meg olvasni. Ezért van szüksége a gyerekeknek könyvekre. "
Astrid Lindgren


Ma olvastam a neten ezt az idézetet. Jól kifejezi a lényegét annak, ami miatt sokan aggódunk - főként a múlt heti statisztikai adatokat látva- gyermekeink jövőjéért. 

Az iskolában manapság sajnos a gyerekek közbeszédében a legritkább esetben jelenik meg a könyv, de napi szinten beszélgetnek sorozatokról és videójátékokról. Nem gondolom, hogy ezektől távol lehet, vagy kell tartani a mai gyereket, de hol az egyensúly???

Hogy ne csak papoljak, legyen itt egy könyvajánló is:

Erin Morgenstein: Éjszakai cirkusz c. hallatlanul izgalmas és végtelenül különleges könyve most itthon a kedvenc. Már belekezdtem, mielőtt a gyerkőm a végére jutott volna, alig vártam, hogy megkaparintsam!


http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Erin_Morgenstern_Ejszakai_cirkusz&id=110981&type=22

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése