2014. május 19., hétfő

Ismét tanulásmódszertan tábor nyáron

Lecke One Brain Tuning®
Tanulásmódszertani Tanfolyam                                                                                                                      


Miért jársz iskolába? Tudod a választ?
Tudsz mindent, amit eddig tanítottak Neked?
Vagy inkább az szeretnéd tudni, hogy hogyan tanuld meg azt, ami igazán érdekel, és hogyan hangolódj rá arra, ami nem a szíved csücske?

Keressük együtt a választ ezekre a kérdésekre!

Legyen a tanulási idő egyre rövidebb, a tanulás egyre élvezetesebb!
Segítünk, hogy egyre magabiztosabban állj a tanuláshoz, és egyre sikeresebb légy!

Várjuk a 6.-9. osztályos fiatalokat 20 órás tanulás-módszertani kurzusunkra, hogy hatékonyabb legyen az otthoni tanulásuk és könnyebben elérjék a fenti célokat.

A foglalkozásokat a Mocorgóház Fejlesztő Központ sok éves tapasztalattal rendelkező, tanulásmódszertanban képzett fejlesztőpedagógusai tartják.


A tanfolyam helyszíne: Bp. I.kerület Hattyú utca 12. Szalonka Műhely (127-es kapucsengő).
A tanfolyam kezdete: 2013. június 23
A tanfolyam időtartama: 20 óra (4x60 perc naponta)


A tanfolyami tematika 5 témakört ölel fel.

Az egyes blokkok tematikája a következő:

1.     Mi a tanulás? Milyen feltételei vannak? Hogyan tanulunk? Ki milyen tanulási stílusú, milyen erősségekre támaszkodhat? Tanulási szokások- ki hogyan tanul? Időbeosztás, tanulástervezés.
2.     A tanuláshoz szükséges külső és belső feltételek. A figyelem, az emlékezet fejlesztése különböző technikákkal. A verstanulás, a szótanulás technikái. A nem összefüggő adatok megtanulása.
3.      A tanulás folyamata. A produktív, azaz értelmező-rendszerező tanulás módszere. A szavak és a szöveg jelentése. Segédeszközök használata. Szövegfeldolgozás értelmező módon.
4.     Szövegfeldolgozás, vázlatolási technikák. Önálló szóbeli felelet vázlat segítségével. Felkészülés a szóbeli és írásbeli számonkérésre.
5.      Jó tanácsok, technikák az írásbeli és a szóbeli feleléshez. A vizsgadrukk és a tanuláshoz kapcsolódó szorongás leküzdése. A tanulók közötti bizalmi kapcsolat erősítése. 

A fenti tematikát természetesen csapatépítő játékok, mozgásos játékok színesítik
A tanfolyam során minden gyerek munkáiból portfoliót (lapbookot) készít, ami a továbbiakban is segítségére lehet az otthoni tanulásban.

Amennyiben szeretné, hogy gyermeke részt vegyen a tanulásmódszertani kurzuson, kérjük, hogy e-mailben jelezze a leckeone@gmail.com címen.


Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése